OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL OM VÆGGELUS

Herunder finder du svar på mest hyppige spørgsmål om væggelus. Mangler du svar på et spørgsmål – er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

væggelus | Randers volieren

Hvordan ser væggelus ud?

Væggelus er et fladt insekt. Som gør at det kan gemme sig på selv de mest snævre sprækker og små revner i fx seng eller andre møbler. Væggelus har oftest en rødbrun farve og krop med en oval form. En voksen væggelus er 4-5 mm. i længden og 2-3 mm. i bredden. Så opdager du væggelus, bør de være synlige for det menneskelige øje. Fuldvoksne hanner er større end hun-væggelus, særligt grundet at bagkroppen bærer kønsorganerne.

 

væggelus1 | Randers volieren
væggelus2 | Randers volieren

Hvordan får man væggelus?

Mange tror væggelus kommer kravlende ind fra naturen. Dette er ikke korrekt.
Væggelus kommer typisk ind i hjemmet efter besøg fra en person, som har medbragt dem fra bagagen.

Alternativ ved at man selv har besøgt et sted med væggelus fx hoteller, vandrehjem eller ældre boliger, hvorfra man ubevidst har hjembragt væggelus. Væggelus søger ofte tilflugt i tasker og kufferten og på den måde transporteres de fra sted til sted. Væggelus kommer hyppigt med hjem, når danskere har besøgt internationale rejsemål som Spanien, Egypten eller Mexico.

Derudover kan man også få væggelus fra naboen eller over/underboen. Størrelsen på væggelus gør, at de kan kravle gennem meget små sprækker og revner. Fx tæt ved rørlægning.

Har man indsat nyt/gammelt møbel fra loppemarked eller Second hand køb (Den Blå Avis eller Facebook), er det sandsynlig at væggelus kommer her fra.

Hvad lever væggelus af?

Modsat tæger, som lever af plantesaft, lever væggelus af blod. Væggelus lever af menneske blod, som de suger fra os mennesker, når vi sover. Af samme grund opholder langt de fleste væggelus sig i senge og sofaer.

Væggelus spiser kun blod. Den foretrækker menneske blod, men kan også spise fra en bred vifte af varmblodede dyr, herunder husdyr. Væggelus forbliver ikke på den menneskelige eller anden vært. De bevæger sig fra skjulested til skjulested samt fra. Væggelus spiser i 3 til 10 minutter om natten. Efter spisning vil de ikke tage endnu et blodmel i ca. 1 uge. Voksne væggelus kan leve i mere end et år uden blodmel

Dækker min forsikring angreb og skader fra væggelus?

Nogle forsikringsselskaber dækker angreb og skader fra væggelus samt andre dyr – men det afhænger af dit forsikringsselskab.
Kontakt dit selskab for mere information.

 

Hvordan spredes væggelus?

Væggelus klatrer let op på stof, træ eller papiroverflade ved at hænge dens klør omkring fibrene. Væggelus går hurtigt fra et rum til et andet rum, fx passerer de let under døre, langs elektriske ledninger og vandrør. Væggelus bliver ofte spredt af “hitchhiking” på alle typer husholdningsartikler, såsom sengetøj, møbler, bagage, tøj, dyreburer, billederammer og elektroniske enheder. Hvis en revne er stor nok til et kreditkort, kan en væggelus gemme sig der. 

Hvordan bekæmper man væggelus?

Væggelus er meget svært at bekæmpe. Det kræver en seriøs og hård indsat. Efter konstateret væggelus i boligen, bør alt tøj vaskes ved så høj temperatur som muligt. Alternativt kan tøjet opbevares udendørs i en længere periode eller nedfryses for at dræbe væggelus i tøjet.

Den mest effektive metode til at bekæmpe væggelus er dog anvendelse af spray eller fælder til formålet. Der findes flere forskellige fælder til montering fx nær sengeben med og uden lokkemad. Hos Alt til skadedyr anbefaler vi, at man løfter sengen på højkant og sprøjter med Trinol 810. Det er vigtigt, at man kommer rundt i alle revner og sprækker.

Proceduren bør gentages 2-3 gange om måneden. Sprøjtning af senge og anden møblement bør løbende udføres for at forebygge mod nye væggelus.

Se vores udvalg af produkter imod væggelus HER.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop