MYRE

Hvad er en myre?

Myrer er små, ofte sorte insekter, som lever i store kolonier. De kommer i foråret og ses oftest udenfor, men er i nogle tilfælde også indendørs. Udenfor holder de typisk til under havefliser, i stensætninger og i nyplantede haver med spagnum. Du ser dem nok ofte på terrassen, i indkørslen eller på fortovet.

Myrerne kan kendes på følgende fysiologiske træk: de har følehorn med et skarpt, albueagtigt knæk, og de har et kugleformet kropsled, pedicelet, der er dannet af de første bagkropsled (hos hvepsene er den samme del sammenvokset med brystet). Desuden er de fleste myrer vingeløse, men det varierer mellem kasterne indenfor samfundet og ikke mellem arterne.

Myre | Alt til skadedyr

Hvordan bekæmper man myre?

Myrebekæmpelse indendørs?

Myrebekæmpelse i hjemmet er ikke altid nemt. Det er i praksis umuligt at finde boet, når myrerne bor i huset. Du kan måske spore, at de kommer frem ved en dørsprække, men boet kan ligge langt herfra. F.eks. under gulvet eller i en hulmur. Aktivitet af myrer indendørs kan stoppes eller begrænses ved at anvende myrespray, myregranulat eller myrer pudder.

Kan du ikke finde boet, kan myrerne bekæmpes med forgiftet lokkemad i form af myrelokkedåser eller med myregranulat.

 

Myrebekæmpelse udendørs

Sprøjtemidler eller myrepudder kan anvendes til udvendig behandling af hussokler og dørtrin, hvis myrerne forsøger at invadere huset i større antal fra altaner og terrasser. Samme midler anvendes også ved bekæmpelse af myre bo – hvor myrerne vil trække produktet ned i selve myreboet.

Hvilken skade forvolder myrer

Den sorte havemyre gør som sådan ikke nogen skade, men det er altså lidt træls at skulle dele køkkenbordet med en ordentlig flok myrer. Endnu værre bliver når alle flyvemyrerne besætter vindueskarmen om sommeren.

Myren er dog egentlig et træskadedyr og kan gnave i træ med deres kindbarker. Den sorte havemyre er imidlertid ikke stærkt nok til at ødelægge friskt træ, men gnaver gerne i råddent træ

Orangemyrer

Har du orangemyrer i din bolig er sagen en lidt anden. Orangemyrer er nemlig rigtige træskadedyr, og laver deres bo i træværket, som så ofte bliver fugtigt og rådner. Så er der orangemyrer indendørs i boligen, er det også et tegn på at der er træværk som ikke har det så godt. Derfor anbefales det at lave en mere gennemgribende inspektion, for at lokalisere det angrebne træværk. Når dette er fundet, finder vi også boet og kan få det nedkæmpet. Derefter kan det angrebne træ skiftes.

Orangemyrer er IKKE orange eller gule, som mange fejlagtigt tror. De er skinnende sorte. Årsagen til navnet er derimod at de lugter af citrus, især når man klemmer dem mellem fingrene.

Orangemyrer kan spises, som de gør på de smarte restauranter, og smager faktisk helt godt. Smagen er helt klart citrus, men ellers deles meningerne om hvad de smager af. Nogle mener citrongræs, og andre mener noget andet. Vi mener at de smager som, orangemyrer, altså deres helt egen smag, men med klar citrus fornemmelse.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop