KATTE

Hvad er en kat?

Nyere forskning har slået fast at huskatten (Tamkat) nedstammer fra den afrikanske vildkat.

Selv om vildkatten er den art, hvorfra tamkatten nedstammer, er der flere mellemtrin fra huskat/racekat til de helt vilde katte. Den halvvilde kat er en kat, der ikke ejes af en enkelt person, men alligevel generelt er tryg ved mennesker og bliver fodret af flere forskellige mennesker. Vilde tamkatte lever i nærheden af menneskelig bebyggelse og bliver muligvis fodret af mennesker eller søger føde i affald, men er normalt forbeholden over for mennesker.

En kat, hvis herkomst er formelt registreret, kaldes en racekat, en ren avlet kat eller en udstillingskat. I snæver forstand stammer en ren avlet kat kun fra individer af samme race. En racekat er en kat, hvis herkomst er registreret, men den kan have stamfædre af forskellige racer. Katte, hvis herkomst er ukendt, kaldes langhårede eller korthårede huskatte.

kat | Alt til skadedyr

Hvordan kommer man af med uønsket katte?

Er du træt af naboens kat? Løse, vilde og uønskede katte kan være til stor irritation, da kattedyr har for vane at markere territorium med urin. Desuden kan katte kradse og skade møbler og andet blødt materiale.

Selvom katte ikke er deciderede skadedyr, kan de være uønskede på visse områder – udendørs såvel som indendørs. At få katte til at “gå væk” kan dog være vanskeligt, fordi katte både er nysgerrige og derfor færdes overalt, men i høj grad også er vanedyr med tendens til at færdes de samme steder.

Klassifikation baseret på menneskelig indblanding

Population Fødekilde Ly Socialiseret
Racekat Fodret af ejer Menneskehjem Ja
Huskat Fodret af ejer Menneskehjem Ja
Halvvild Generel fodring Bygninger Ja
Vild Generel fodring/fouragere Bygninger Nej
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop