Mus

De mest alm. mus i Danmark er husmusen og halsbåndsmusen.

 

Husmusen

Husmusen er altædende, men får den mulighed for det, foretrækker den korn og kornprodukter. Den er selv i stand til at vælge den rigtige sammensætning af føden, så den får de livsnødvendige næringsstoffer. Husmusen kan klare sig uden at have adgang til vand, hvis blot fødens indhold af vand udgør 15-16 %.

Husmusen er typisk et nat dyr. Men under fredelige forhold kan den sagtens være aktiv døgnet rundt. Den lever i flokke under ledelse af en dominerende han. Hver flok forsvarer et område mod andre husmus. Af husmusens sanser er lugte- og høresansen nok de vigtigste: Dyrene meddeler sig til hinanden ved hjælp af dufte og lyde.

 

Halsbåndmusen

Halsbåndmusen er kendetegnet en mørkebrun overside. Undersiden er hvid, meget hvid, med undtagelse af et brunt ”bånd” foran musens forreste ben. Halsbåndmusen er større end husmusen, da musens krop er 10-12 cm., mens halen er længere end både hoved og krop tilsammen.

Ved bopæl nær skov og større grønne områder er der større sandsynlighed for besøg af halsbåndmusen. Modsat husmusen bliver halsbåndmusen ude hele året. Enkelte går dog ind i vores huse senere på efteråret. Musen vil ofte lave en rede indenfor, men vil først starte på yngle, når den igen kommen ud i det fri. Så sandsynligheden for at få unger af halsbåndmus indendørs er minimal.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop