Fluer

HVAD ER EN FLUE?

Fluer har ligesom den anden gruppe af tovinget, myg, normalt kun to vinger idet bagvingerne er omdannet til svingkøller. Nogle fluer har kun rudimentære for vinger (f.eks. lusefluer) eller slet ingen vinger (f.eks. flagermusefluer). Fluer kendes fra myg ved at være kraftigere og have korte, tykke følehorn med højst fem led.

De mest almindelige fluer i hjemmet er stueflue og spyflue.

STUEFLUEN
Husfluer er bærere af sygdomme og bakterier, de findes næsten over alt og er tiltrukket af alle typer fødevarer, herunder levnedsmidler, foder til kæledyr, mad affald og endda fæces. Observaqtion af de voksne fluer er som regel et tegn på aktivitet og et potentielt problem. Larver kan også ses som de kravler ud af fødekilden for at forpuppe sig.

Indendørs, kan stuefluer findes hvilende på vægge, gulve eller lofter. Udendørs de kan ses på planter, jorden, hegn, kompostdynger og skraldespande.

SPYFLUEN
Den almindelige eller blå spyflue er meget almindelig og udbredt overalt i Danmark. Den lever både i det åbne land og skoven samt i byen. Spyfluer lægger æg eller “spy” i dødt kød, ekskrementer og ådsler, som de finder ved hjælp af deres fremragende lugtesans. Spyfluen kan ses hele året, men flyvetiden er maj-oktober.

Viser 1–9 af 25 resultater

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop