MØL

Hvad er møl?

 Møl kommer i en række af forskellige varianter, men samlet set er der tale om en art af små, bevingede insekter. Der er stor forskel på, hvad der kendetegner de forskellige mølvarianter med hensyn til eksempelvis størrelse. Overordnet set kan de allerstørste møl blive op til omkring 14 mm lange, hvorimod de mindste har en længe på ca. 6 mm.

Møllarver er ganske vist ganske harmløse og udgør således ingen trussel over for mennesker eller dyr. Derimod består nogle af de mest gængse larvetypers kost blandt andet af tekstiler i form af tøj, møbler og tæpper. Andre larver nyder desuden godt af at have adgang til køkkenets tørvarer såsom nødder og gryn.

møl | Randers volieren

Hvordan ser man tegn på møl?

De voksne møl er lyssky insekter og sidder om dagen stille på mørke steder, men i tusmørke ved daggry og om aftenen kan man opleve de voksne møl flyve rundt for at finde en mage at parre sig med eller et egnet sted til æglægning.

Andre tegn kan være, at man støder på angrebne fødevarer, hvor man kan finde møllenes spind og larvernes små sorte ekskrementer. Der kan også være gnavet uregelmæssige huller i tøj, tæpper og møbler m.v., og pelsværk kan pludselig begynde at tabe hår eller udstoppede fugle og dyr begynder at drysse og miste fjer/hår.

 

Hvordan bekæmper man møl?

Møl formerer sig i opvarmede rum året rundt og bør derfor bekæmpes året rundt. Grundig rengøring, støvsugning og anvendelse af almindelig insektspray, hvor møllene holder til, har nogen effekt, men er i visse tilfælde uoverskueligt eller umuligt. Den bedste effekt opnås med hjælp af anvendelse af limfælder, lysfælder, feromonfælder og insektgift med langtidseffekt, med henblik på detektering og bekæmpelse af både æg, larver og voksne møl.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop