EDDERKOPPER

Hvad er en edderkop?

Edderkopper er karakteriseret ved at have en todelt krop, otte ben, spindevorter og giftkirtler. Der er ca. 500 arter af edderkopper i Danmark og ca. 49.800 beskrevne arter i verden. De fleste edderkopper slår deres bytte ihjel ved hjælp af gift, bortset fra en enkelt planteæder er de alle sammen rovdyr.

Danske edderkopper er ikke farlige, de kan godt bide, men de fleste af dem kan ikke bide igennem huden. Næsten alle edderkopper bruger gift til at dræbe sit bytte. Edderkoppers gift er ikke farlig for mennesker, selvom det er ubehageligt at blive bidt af fx rovedderkoppen eller vandedderkoppen.

Edderkoppen lever af insekter, hvilket er en fordel for os mennesker, da insekterne inkluderer skadeinsekter som myg og pelsklannere.

mejeredderkop | Alt til skadedyr

Hvordan bekæmper man edderkopper?

Bekæmp selv edderkopper med gift, fælder, spray eller ultralyd

Araknofobi?

Araknofobi er angst for edderkopper. Det betyder, at man reagerer kraftigere på edderkoppen, end der er grund til, set i forhold til hvor farlige de er. Det er faktisk ca. hver 4. der er bange for edderkopper. Alle de lange ben, og deres behårede kroppe, og deres krible-krable, og deres spindelvæv – der er grunde nok til at synes, at edderkopper er uhyggelige.

Det er i virkeligheden meget naturligt at være bange for dem. Særligt når man forstår, at de fleste edderkopper er giftige, synes det ikke at være uden grund, at der er noget i os, der rører på sig. Det kan føles som, at det er noget, vi har arvet fra nogle fjerne forfædre, der lærte, at det var klogt, at holde sig fra dem. De arter vi har herhjemme, er dog ikke giftege eller stærke nok til at kunne gør os noget.

 

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop